KILPAILUVARUSTEET JA -LISENSSI

Pakollisia ajovarusteita kilpailussa ovatKelluntaliivit (kilpailukäyttöön hyväksytyt, eli vähintään neljällä soljella tai sivusoljilla ja yhtenäisellä selkä- ja rintakappaleella varustetut).

Kypärä ns. crossimallinen kiinteällä leukasuojalla varustettu.
Kypärässä tulisi suosia kirkkaita värejä, ne erottuvat paremmin vedestä.
Kokomusta kypärä on kielletty.

Selkäpanssari  erillinen tai kelluntaliiviin yhdistetty

Kovapohjaiset jalkineet            Ajolasit ovat välttämätön varuste, vaikka eivät olekaan pakolliset.

 

Säärisuojat Runabout luokissa kuljettajien tulee käyttää säärisuojia.

Narulenkki tulee olla jokaisessa jetissä mahdollista hinausta varten.

Kaikki laitteet ja varusteet katsastetaan ennen jokaista kilpailua. Tässä todetaan laitteen sopivuus siihen luokkaan, mihin sillä ollaan osallistumassa ja varmistutaan siitä, että kuljettaja ja varusteet ovat siinä kunnossa että ne voidaan kilpailuun päästää.

Kilpailulisenssi vaaditaan kaikilta kilpailuihin osallistuvilta kuljettajilta.

Kuljettajat joilla ei ole vesijetteilyn kilpailulisenssiä, voivat anoa SJSL:ltä 100€ maksavaa kertalisenssiä joka oikeuttaa osallistumaan yhteen kilpailutapahtumaan kauden aikana tai hakea liiton jäsenyyttä/kilpailulisenssia koko kaudeksi.

Lisenssien anominen tapahtuu SJSL:n nettisivujen olevalla jäsenyys ja kilpailulisenssin anomuslomakeella.
Anomuksen saavuttua kuljettajalle lähetetään maksulinkki, jolla kertalisenssin voi maksaa.

Kilpailemisen edellytyksenä on 15 vuoden ikä ja maksettu kilpailulisenssi liitolle, sekä kutakin kilpailua varten tietysti kilpailumaksu. Kilpailulisenssin saamiseksi tulee uusien kuljettajien antaa kilpailunjohdolle ajonäyttö, jolla kilpailunjohtaja varmistaa kuljettajan kyvyn käsitellä laitetta. Näyttötilaisuuksia järjestetään tarvittaessa jokaisen kilpailupäivän aamuna. Alle 15-vuotias kuljettaja voi osallistua kilpailuun huoltajansa suostumuksella, mikäli ajotaidoista ja kyvykkyydestä on riittävän vahva näyttö. Päätöksen tekee kilpailunjohtaja yhdessä ratatuomariston kanssa.